Koristne objave

Poslovno poročilo

Poslovno poročilo je pomembno orodje za komunikacijo in odločanje v podjetju. Sporoča pomembne podatke, kot so dejstva, analize, raziskovalne ugotovitve in statistike o poslovanju podjetja. Glavna funkcija poročila je jasno, hitro in učinkovito sporočiti relevantne informacije in dejstva.

Zakaj je pomembno, da je poslovno poročilo lepo oblikovano?

Preberi več

10 NAČINOV ZA ZAPOLNITEV DESTINACIJ

Ponudniki potovanj, počitniških destinacij in drugih turističnih storitev, se vedno bolj zavedajo, da morajo biti ustvarjalni pri predstavitvi svoje ponudbe, če želijo pritegniti pozornost potencialnih strank in izstopiti iz konkurence.

Izpostavili bomo 10 načinov, ki omogočajo predstavitev ponudbe  na atraktiven in učinkovit način. Uporabite lahko le posamezne, če jih medsebojno kombinirate, pa se uspešnost komunikacije potencira.

Preberi več

Kaj je oglaševanje

je dejavnost, s katero želimo uporabnike obvestiti o svojih izdelkih in/ali storitvah in je najpomembnejša tržno-komunikacijska dejavnost. Je vsaka plačana oblika tržnega komuniciranja.

Ima več namenov:

  • Obveščati porabnike o novih izdelkih in storitvah ter izboljšavah obstoječih
  • Pri porabnikih ustvarjati pozitiven odnos do podjetja in izdelkov ter storitev
  • Vplivati na povečanje prodaje izdelkov in storitev
  • Izdelke oz. storitve prikazati na privlačen način
  • Usmerjati neodločene kupce, kako izbirati med več istovrstnimi izdelki ali storitvami
  • Delovati na spremembo ustaljenih navad pri porabi izdelkov ali storitev
Preberi več

Kaj je Logotip?

Logotip je vizualna prezentacija podjetja, organizacije ali blagovne znamke. Je ime, simbol, monogram, znak, znamka ali katerakoli druga oblika, ki je skreirana za lažjo in zanesljivo prepoznavnost podjetja pri ciljani skupini ljudi.

Kratka zgodovina logotipa

Oblikovanje logotipa ima tako dolgo zgodovino, kot je dolga evropska civilizacija. Stari grki so uporabljali simbole, ki so bili sestavljeni iz ene ali več črk iz njihove linearne B pisave. Te so ponavadi predstavljale začetnice imena neke osebe ali kraja in so jih uporabljali za označitev pripomočkov, stvari ali pa državnih simbolov. Zgodnji grški kovanci so ponavadi nosili logotip kralja ali kraja od koder so izhajali. V srednjem veku so logotipe uporabljali tudi že v komercialne namene.

Trgovci v 13. stoletju so logotip uporabljali kot zaščitni znak za svoje blago. Ti primerki logotipa vključujejo označbe dvorcev, kovačev in plemstva. V 18. stoletju je že skoraj vsak trgovec imel svoj zaščitni znak ali pečat - logotip.

Industrijska revolucija je povzročila dramatično povečanje pomena in vrednosti zaščitnih znakov. V 50-ih letih 20. stoletja se je z rastjo velikih korporacij povečala tudi pomembnost in razpoznavnost simbolov, ki sedaj lahko že s svojim pojavljanjem uspešno promovira določeno podjetje.

Preberi več
Stran 1 od 2