Altius, marketing, oblikovanje, storitve, d.o.o.

Začnimo projekt skupaj

Čučkova ulica 5
2250 Ptuj
02 749 32 10
Image Alt

Izotermični kontejnerji OLIVO

Izotermični kontejnerji OLIVO za hlajenje in zamrzovanje izdelkov med transportom

Zakaj izotermični kontejnerji:

 • odlična rešitev za učinkovit transport v celotni hladni verigi
 • prihranek denarja in časa
 • prevoz kontejnerjev je mogoč hkrati z drugimi izdelki
 • enostavna manipulacija
 • dolga življenjska doba delovanja
 • nizki vzdrževalni stroški
 • tiho delovanje
 • različne dimenzije in kapacitete
 • primerni za prehrambene in ne prehrambene izdelke.Prihranek na času in denarju

Z izotermičnimi kontejnerji je prevoz hlajenih in zamrznjenih izdelkov pri kontrolirani temperaturi bistveno hitrejši in učinkovitejši. Z enostavno manipulacijo in s preprostim nalaganjem in razlaganjem prihraniš predvsem na času in denarju. Izotermični kontejnerji so zasnovani tako, da je njihova uporaba okolju prijazna.


Lastnosti izotermičnih kontejnerjev

Prevoz izotermičnih kontejnerjev je mogoč s tovornimi ali osebnimi vozili, brez porabe dodatne energije za hlajenje ter dodatnih vozil s hlajenjem. Prevažati jih je mogoče zraven drugih izdelkov, kateri ne rabijo biti hlajeni in to vse z enim vozilom. Ohranjajo temperaturo do 24 ur in več, tako živila oziroma izdelki med celotnim transportom ostajajo sveži oziroma zamrznjeni.

Izotermični kontejnerji OLIVO imajo dolgo življenjsko dobo ter zelo nizke vzdrževalne stroškeDelujejo tiho, kar omogočajo dostavo v nočnih urah.


Transport z izotermičnimi kontejnerji

Izotermični kontejnerji so primerni za:

 • Proizvodnjo – živilska, farmacevtska, kemijska, biotehnološka, …
 • Skladiščenje – vseh velikosti in zahtevnosti
 • Transport – domači ali mednarodni
 • Trgovino – maloprodaja, veleprodaja, lekarne, …
 • Gostinstvo – bari, restavracije, okrepčevalnice, kavarne, hoteli, šole, …

Izotermični kontejnerji so primerni tako za transport prehrambenih izdelkov (meso, ribji izdelki, mlečni izdelki, konzervirani izdelki, pekarniški izdelki, sadje, zelenjava) kot ne prehrambenih izdelkov (v farmacevtski in kemični industriji, za tehnične izdelke, kot je suh led, za potrebe zdravstvenega sektorja, npr. cepiva, ipd.)


Različni sistemi hlajenja med transportom

Z izborom primernega sistema hlajenja boste zagotovili vašim izdelkom optimalne temperaturne pogoje v celotni logistični verigi. Možnosti hlajenja so s hladilnimi ploščami, s suhim ledom ter z inovativnim SIBER sistemom.

 • Hladilne plošče – hlajenje izotermičnih kontejnerjev s hladilnimi ploščami je primerno za hlajene kot zamrznjene izdelke in omogoča ohranjanje konstantne temperature 24 ur in več. Na razpolago je več modelov in velikosti plošč z različnimi karakteristikami – za najboljšo rešitev.
 • Kriogeni sistem (suhi led) – ohranjajo temperaturo s suhim ledom. Uporabljanje suhega ledu je zelo učinkovito hladilno sredstvo, zaradi nizke sublimacijske temperature (-78,5 °C) ga boste najučinkovitejše uporabili za transport zamrznjenih izdelkov z izotermičnimi kontejnerji. Suhi led je lahko v različnih oblikah (sneg, kroglice, palice, ipd.)
 • SIBER sistem – je patentiran sistem za izotermične kontejnerje OLIVO. Zagotavlja ohranjanje temperature 24 ur in več v celotni logistični verigi. Primeren je za občutljive sveže proizvode kot za zamrznjene produkte. Siber sistem je polavtomatski sistem, ki tekoči CO2 z injekcijsko pištolo injicira v akumulacijsko posodo izotermičnega kontejnerja. Sistem je lahko opremljen s kontrolno enoto, ki avtomatsko izračuna primerno količino injiciranjega suhega ledu glede na volumen kontejnerja, trajanja transporta, produkta in zunanje temperature. Omogoča optimalno porabo tekočega CO2.


Izotermični kontejnerji različnih dimenzij in kapacitet

 • Izotermični kontejnerji ROLL s sprednjim odpiranjem – zagotavljajo popolno rešitev za transport izdelkov pri kontrolirani temperaturi, še posebej v prehrambeni industriji. Zaradi svoje zanesljivosti in enostavne uporabe so odlična rešitev za distribucijo izdelkov občutljivih na temperaturna nihanja. Zagotavljajo optimalno kontrolo temperature v celotni logistični verigi. Na voljo je širok nabor različnih dimenzij in kapacitet izotermičnih kontejnerjev ROLL od 130 litrov do 1400 litrov, kateri pa omogočajo optimalni izkoristek prostora pri transportu.
 • Izotermični kontejnerji BAC z vrhnjim odpiranjem – primerni so za shranjevanje tako prehrambenih kot ne prehrambenih izdelkov pri kontrolirani temperaturi. Zaznamuje jih visoka kvaliteta in zanesljivost. Odlična izolacija izpolnjuje visoke zahteve temperaturno občutljivih izdelkov. Širok nabor različnih kapacitet od 35 litrov do 400 litrov, omogoča izbor prave dimenzije glede na potrebe. Različne opcije nadgraditve vam omogočajo dodatno prilagoditev izotermičnega kontejnerja BAC.

Dimenzije vseh izotermičnih kontejnerjev so v skladu s standardnimi evropskimi merami pri transportu. Izdelani so v skladu s standardi EU in izpolnjujejo vse sanitarne zahteve.

Za vse dodatne informacije nas prosim kontaktirajte na info@altius.si ali pokličite na +386 2 749 32 10.