Altius, marketing, oblikovanje, storitve, d.o.o.

Začnimo projekt skupaj

Čučkova ulica 5
2250 Ptuj
02 749 32 10
Image Alt

KREPITEV POSLOVNIH ODNOSOV S POMOČJO VOŠČILNIC

KREPITEV POSLOVNIH ODNOSOV S POMOČJO VOŠČILNIC

Poslovne voščilnice so ključen del poslovnega okolja, saj omogočajo izražanje spoštovanja, hvaležnosti in dobrih želja med poslovnimi partnerji, strankami ter sodelavci. Ne glede na obliko – bodisi tiskane ali elektronske (e-voščilnice) – so namenjene krepitvi poslovnih odnosov ter vzpostavljanju pozitivnega vtisa.

OBLIKOVANJE VOŠČILNIC
Oblikovanje voščilnic v skladu s celostno grafično podobo podjetja nam zagotavlja konsistentnost in prepoznavnost, ki odražata identiteto podjetja. Voščilo, usklajeno z vrednotami in poslanstvom podjetja, pa daje voščilnici dodatno vrednost. To omogoča ustvarjanje čustvene povezave s prejemniki ter krepi prepoznavnost podjetja kot organizacije, ki se zavzema za svoje vrednote ter skrbi za kakovostne odnose med zaposlenimi, poslovnimi partnerji in strankami.

RAZLIČNE IZVEDBE VOŠČILNIC
Voščilnice so lahko v tiskani ali elektronski obliki, pri čemer obe možnosti nudita različne prednosti. Tiskane voščilnice so v različnih formatih, oblikah, izvedbah, materialih,…. odvisno od sporočila, ki ga želimo posredovati.  Tudi elektronske voščilnice omogočajo različne izvedbe: enostavne elektronske voščilnice, animirane ali celo v obliki videa. Vsake imajo svoje prednosti in kot v večini primerov tudi tukaj velja, da najboljši efekt dosežemo s kombinacijo tradicije in sodobnosti.


TISKANE VS ELEKTRONSKE VOŠČILNICE

TISKANE:

  • oseben stik: tiskane voščilnice so fizični izdelki, ki omogočajo oseben stik. Prejemniku ponuja občutek pozornosti in skrbi.
  • vtis: kvalitetno oblikovane in tiskane na ustrezno izbran material, pustijo pri prejemniku trajen vtis
  • občutek vrednosti: s porastom uporabe e-voščil, so tradicionalne tiskane postale bolj cenjene

ELEKTRONSKE:

  • hitrost in učinkovitost: elektronske voščilnice omogočajo takojšnje pošiljanje in prejemanje, kar je dobrodošlo v hitrem poslovnem okolju
  • prilagodljivost in interaktivnost: digitalna izvedba omogoča dodajanje animacij, glasbe ali povezav, kar povečuje njihovo interaktivnost
  • okolju prijazne: ker ne potrebujejo papirja in fizične pošte, puščajo manjši okoljski odtis.


KAKO POŠILJANJE VOŠČILNIC IZGLEDA V PRAKSI

V praksi pogosto pošiljamo tiskane voščilnice, ki prispejo v podjetje in večinoma končajo v tajništvu ali pri direktorju. Njihov vpliv ne doseže širšega kroga zaposlenih.  Da bi dosegli večjo pokritost in osebni stik, uporabimo enako vsebino tudi za  elektronske voščilnice. Te lahko pošljemo vsem zaposlenim v določenem podjetju, s katerimi sodelujemo, kar omogoča bolj oseben pristop in okrepi povezavo.

Voščilnice so učinkovito orodje za uspešno vzpostavljanje in krepitev stabilnih poslovnih odnosov.  Z njimi izražamo naše spoštovanje, hvaležnost in dobre želje v poslovnem in zasebnem življenju.  Ne glede na to, ali so tiskane ali elektronske je pomembno, da izberete način, ki bo najbolj izrazil identiteto vašega podjetja.

Naj bo vaše poslovno okolje napolnjeno s pozitivnostjo in toplino.