Koristne objave

SELF PROP RAIL

self-prop-rail

Informacije o projektu:
SELF PROP RAIL
- Uvedba samohodnega vagona za prevoz razsutega tovora na trg
Spletna stran: www.selfproprail.eu

Povzetek

Projekt SELF PROP RAIL prispeva k izboljšanju učinkovite rabe virov pri izgradnji/obnovi železniške infrastrukture. Pri projektu je cilj konzorcija uvesti na trg nov, inovativen samohodni vagon za prevoz razsutega tovora, ki pri razkladanju oz. premiku tovora ne potrebuje lokomotive, hkrati pa lahko raztovori potrebno količino gradbenega materiala točno tam kjer je to potrebno.

Cilj projekta je pridobiti vse certifikate, ki so potrebni za prodor samohodnega vagona na trg, razviti marketinško strategijo za predstavitev tega inovativnega proizvoda ter preko testov demonstrirati učinkovitost in kvalitete vagona v različnih situacijah. Komercializacija samohodnega vagona za prevoz razsutega tovora bo povzročila, da bo za gradnjo oz. obnovitev železniške infrastrukture potrebno manj sredstev z možnostjo uporabe teh sredstev v drugih sektorjih – npr. pri logistiki.

Konzorcij sestavlja 5 projektnih partnerjev, ki imajo strokovno znanje in izkušnje pri ključnih elementih projekta: tehnične rešitve, testiranje, analiza življenjskega cikla ter marketing in projektni management. Projekt se bo izvajal na Hrvaškem in v sosednjih državah, kot potencialni trg pa se šteje celotna Evropska unija.

Preberi več